• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Ele femeile !

Pline de mister și de farmec, sensibile și delicate, ele femeile, sunt întruchiparea perfecțiunii frumuseții cu care natura parcă se ia la întrecere.
Indispensabile și aducând culoare în viața bărbaților, ele în lumea asta virilă sunt garanția și purtătoarele spre nemurire a speciei noastre umane.


      Femeile blonde sunt ca niște bobocei de flori ce înfloresc de timpuriu.
Ele, de mici, sunt foarte atrăgătoare și sunt remarcate din priviri.
La farmecul serii, pe semiîntuneric, ele pur și simplu strălucesc, radiind înapoi lumina cu frumusețea lor.
Cu pielea lor albă și părul lor de aur îți crează și îți dau mereu o senzație de puritate și de curățenie.
În schimb, ele se ofilesc mai repede în viața asta, și așa scurtă. Trecute de 40-50 de ani, pielea lor devine fadă, spălăcită, ceea ce le transformă parcă în niște epave ale frumuseții lor de altădată.
Mitul că 'blondele sunt mai proaste' se datorează mai multor factori:
Se pare că blondele sunt mai puțin încrezătoare în forțele lor, drept pentru care ele ar căuta în permanență ajutor, îndrumare, confirmare, sprijin și deci ar fi mai predispuse în a urma indicațiile bărbaților.
Poate ca această eticheta li se trage de la slăbiciunea și atracția lor către bărbații bruneți, creând astfel un contrast în afișarea socială.
Nu în ultimul rând, o vină o au și filmele de la Hollywood din anii '40 care prezentau modelul femeior blonde, naive și prostuțe.
Mai există un alt stereotip ciudat, prin mintea unor bărbați, precum că femeile blonde sunt 'la pat băloase'

      Șatenele
parcă reprezintă raționamentul gustului frumos și bine calculat al femeilor normale. Ele nu 'i-au ochii bărbaților' prin coloratura pielii, ci mai degrabă prin naturalețea formele lor grațioase expuse în mod, firesc.
În schimb, lor li se adaptează bine aproape orice nuanță de culoare de la oricare ținută vestimentară.
Sentimentele lor emoționale se pare că sunt cele mai statornice și cele mai echilibrate.

      Femeile brunete
rămân, prin natura lor, mai mult timp sub aura tinereții.
Sub aspectul frumuseții ele sunt mai atrăgătoare la o vârstă mai înaintată și deasemenea au o vădită longevitate estetică decât blondele care, 'se trec' mai repede, acestea din urmă fiind mai dezavantajate la efectele luminii.
Brunetele cu tenul lor mai închis la culoare și cu părul lor negru își păcălesc parcă proprii ani de viață. De altfel toată viața lor par mai tinere decât sunt în realitate, ele maturizându-se fizic mai greu.
Mitul că 'brunetele sunt mai fierbinți' se datorează pentru că ele au o sensibilitate mai ridicată la frig și poate că de aceea se mai spune spune și expresia că ele 'sunt mai focoase'

      Femeile roșcate
sunt ceva mai rare și mai exotice, ele reprezinta doar 2/% din totalul femeilor.
Au farmecul lor, mai deosebit care le da o anumită aură misterioasă, reprezentat printr-o atracție și o dorință arzătoare.
Roșeața mereu prezentă de pe fața lor le exprimă bărbaților un sentiment de pudoare.
Cu toate acestea, bărbații cred că roșcatele au o viața sexuală mai intensă și mai pasională decât celelalte femei. Au senzația că lângă ei ai o parteneră mereu gata de acțiune.
Însă tot ei, au și părerea contrarie, precum că roșcatele sunt „vulpițe” fiind considerate mai arțăgoase și mai cicălitoare decât ar putea suporta standardul unei femeii ideale. Ele sunt deasemenea considerate ca fiind mai temperamentale, mai impulsive și mai complexe în caracter.
Din păcate, femeile roșcate îmbătrânesc (privind aspectul fizic) cel mai repede !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu