Femeile în societatea bărbaților


Religiile au fost scrise de bărbați în favoarea bărbaților !       Femeile sunt întruchiparea frumuseții, a tandreții și a iubirii.
Ele ne sunt mamele, iubitele, și partenerele noastre de viață.
Noi bărbații, trebuie să le mulțumim femeilor pentru că ele ne fac viața mult mai frumoasă.
Dar în realitate nu peste tot ele sunt apreciate și respectate de bărbați, astăzi din păcate în lume sunt încă obiceiuri și religii retrograde :

  • Femeile musulmane - sunt cele mai docile bărbaților, datorită în primul rând legilor Coranului care are reguli clare de discriminare la adresa lor. Ele suportă o serie de restricții civile impuse de fundamentaliștii credincioși cum ar fi : lipsa educației, poligamie, căsătorii aranjate, dependență de soț, crimă de onoare. (În Arabia Saudita femeile n-au dreptul de vot, n-au dreptul să conducă o mașină, nici măcar să meargă pe bicicletă, ele până în anul 2006 nu au avut măcar un act de naștere sau buletin, nu pot sa-și deschidă singure un cont bancar, ele dacă se urcă în autobuzele publice trebuie să se așeze pe locurile din spate rezervate lor, etc)
  • Femeile africane - În special cele de rasă neagră din zona Amazonului încă sunt supuse unor practici religioase primitive cum ar fi : nu au voie să consume ouă, asupra lor se practică mutilarea genitală (circumcizie), etc.
  • Femeile din India, Pakistan sunt nevoite să suporte : lipsa educației, aranjări de căsătorie, bigamie (un indian bogat are 39 de soții).
  • Femeile de origine chineza și asiatice - sunt ascultătoare, respectă unele tradiții cum ar fi : să nu privească niciodată bărbații în ochi, dar datorită progresului societății ele sunt apreciate de soții lor.
  • Femeile europene și nord americane - datorită în primul rând independenței financiare, ele și-au câstigat aceleași drepturi și libertăți egale cu ale bărbaților.

Flori si femei - două ingrediente ale frumuseții !
(Autorul)