Femeile din societatea bărbaților


Religiile au fost scrise de bărbați în favoarea bărbaților !       Femeile sunt, pentru noi bărbații, întruchiparea frumuseții, a tandreții și a iubirii.
Ele ne sunt mamele, iubitele, și partenerele noastre de viață.
Pentru asta, trebuie să le mulțumim femeilor pentru că ele ne fac viața mult mai frumoasă.
Nici nu vreau să-mi imaginez, cum ar fi fost dacă ca ele să nu fi existat !
Dar în realitate, din păcate, nu peste tot ele sunt apreciate și respectate de către bărbați. Astăzi în lume sunt încă societăți cu obiceiuri și cu religii retrograde :

  • Femeile musulmane - sunt cele mai docile bărbaților, datorită în primul rând legilor Coranului care are reguli foarte clare de discriminare la adresa lor.
    Ele suportă o serie de restricții civile impuse de fundamentaliștii credincioși cum ar fi : lipsa educației, poligamie, căsătorii aranjate, dependență față de soț, crimă de onoare.
    (În Arabia Saudita femeile n-au drept de vot, n-au dreptul să conducă o mașină, nici măcar să meargă pe bicicletă, ele până în anul 2006 nu au avut nici măcar un act de naștere sau buletin, nu pot sa-și deschidă singure un cont bancar, ele dacă se urcă în autobuzele publice trebuie să se așeze pe locurile din spate rezervate lor, etc)
  • Femeile africane - În special cele de rasă neagră din zona Amazonului încă sunt supuse unor practici religioase primitive cum ar fi : nu au voie să consume ouă, asupra lor se practică mutilarea genitală (circumcizie), etc.
  • Femeile din India, Pakistan sunt nevoite să suporte : lipsa educației, aranjări de căsătorie, bigamie (un indian bogat are 39 de soții).
  • Femeile de origine chineza și asiatice - sunt ascultătoare, respectă unele tradiții cum ar fi : să nu privească niciodată bărbații în ochi, dar datorită progresului societății ele sunt apreciate de soții lor.
  • Femeile europene şi nord-americane - datorită în primul rând independenţei financiare, ele şi-au câștigat aceleaşi drepturi şi libertăţi egale cu ale bărbaţilor.

Flori si femei - două ingrediente ale frumuseții !
(Autorul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu