• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Casa şi grădina confortului nostru

        Crearea unei atmosfere plăcute și intime pentru familia noastră, prin confortul locuinței, trebuie să fie mereu un ideal al împlinirilor personale din viața de zi cu zi.
Casa noastră trebuie să fie o bucățică ruptă din rai, să acționeze ca o oază de liniște sufletească în care să ne putem reface energiile pozitive și să ne recreem în timpul liber.
Confortul locuinței este elixirul nostru fizic cât și psihic pentru o sănătate bună și se ține ca o amprentă a întregirii frumuseții și a fericirii noastre de pe acest pământ.



Iată mai jos 5 aspecte de luat în considerare pentru creșterea confortului casei și grădinei noastre:

1. Confortul termic este esențial

Temperatura ambiantă în care corpul nostru se simte cel mai bine este între 18 și 22 de grade celsius.
Dintr-o locuință modernă nu trebuie să lipsească o instalație de aer condiționat pe timpul verii sau o centrală termică pe timpul sezonului rece.
Un factor foarte important pentru a atinge aceste performanțe, cu cât mai puțină energie consumată, trebuie ca locuința noastră să fie izolată termic.
Microclimatul termic al curții sau al grădinii noastre se poate obține printr-o orientare a lor spre sud, construirea unui gard protector de vântul rece dinspre nord și plantarea unor arbori sau plante agățătoare. Un mic iaz contribuie deasemenea la microclimatul grădinii.

2. Apa caldă să fie mereu la dispoziție

Înafara menținerei unei igiene corespunzătoare, nimic nu este mai plăcut și confortabil decât o baie caldă înainte de culcare, după o zi de muncă sau pur și simplu înaintea plecării într-o călătorie.
În timpul unei băi calde, are loc o super-circulație a sângelui și o bună tonifiere psihică, beneficii atât de necesare organismului nostru.
Pe timp de vară apa caldă poate să fie asigurată de la o instalație solară modernă iar pe timp de iarnă să provină de la o centrala termică.

3. Lumină naturală cât mai multă

O locuință cu cât este mai luminoasă pe atât este mai primitoare și mai prietenoasă. Armonia unei locuințe cu lumina și cu cu natura verde ne inspiră farmec și încredere în miracolul vieții.
Cele mai frumoase case luminate se află în zonele binecuvântate cu climă mediteraniană sau ecuatorială.
Dar și oamenii aflați în locurile cu climă mai temperată și mai aspră se pot bucura temporar, pe timp de vară, de spațiile din sticlă vitraliate.
Frumusețea acestor spații închise sau semideschise se întregește cu multe flori ornamentale, formând o grădină de paradis.

4. Pereții casei să fie în culori relaxante

Culorile pereților au un efect puternic asupra stării noastre de sănătate și de spirit.
Pentru o atmosferă relaxantă se recomandă culorile albastru deschis, verde și gri. Albul și bejul sunt și ele foarte potrivite pentru a zugravi pereții interiori ai unei casei.
Deasemenea este foarte importantă alegerea culorii mobilierului care trebuie să se asorteze cu nuanțele cromatice ce ne induc starea de spirit pe care ne-o dorim.
Ferestrele pot fi și ele magice atunci când dau odată cu lumina naturală și o combinație verde din frunze și flori.

5. Alte dotări moderne

Un acvariu cu pești colorați, o amenajare în care curge murmurând o apă, o instalație de ionizare a aerului, o instalație video și una de sonorizare, etc. sunt întotdeauna ca o complectare a confortului interiorului unei locuințe.
Dacă proprietatea ne conferă și un mic spațiu exterior, atunci trebuie să-l amenajăm ca un mic colț de rai.
O aleie din pietre naturale, o poartă florală, un podeț peste o mică apă, o bancă rustică, un mic foișor, câțiva stâlpi cu felinare sau o fântână reală sau nu, vor crea întotdeauna un peisaj mirific din basmul cel trăim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu