• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Compatibilitatea cuplului garantează o căsătorie reușită


Se spune că, bărbatul și femeia, într-o căsătorie sunt ca două jumătăți ce se adună și se complectează.
Da este foarte adevărat, doar, în privința aspectelor fizice:
a frumuseții și a sensibilității feminine ce se complectează cu forța și maturitatea masculină.
Dar înăuntru lor trebuie să curgă aceleași fluide sentimentale și aceleași rațiuni de gândire, altfel legătura dintre cei doi nu va dăinui în timp.

* Compatibilitate comunicațională

Abilitatea de comunicare este foarte importantă în societate. Dar mai ales într-un cuplu, ea este vitală.
Multe dintre conflictele, ce au loc între doi parteneri dintr-un cuplu, au la bază tocmai existența unor neînțelegeri. Persoanele care știu să spună și să se facă înțelese ce anume vor și ce anume doresc de la partenerul său de viață sunt întotdeauna apreciate.

* Compatibilitate rațională

Când doi oameni sunt puși în fața unor situații, și gândesc și reacționează la fel, atunci între ei există o compatibilitate rațională.
Să ai aceeași părere la fel cu partenerul tău despre multe aspecte din viața comună este un adevărat noroc al destinului.
Armonia și confortul psihicului într-un cuplu garantează o relație fericită, liniștită și de durată.

* Compatibilitate emoțioală

Ființa umană pe lângă simțurile fizice mai dispune și de simțuri psihice, adică de sentimente. Astfel noi iubim sau urâm, ne înveselim sau ne întristăm.
Însă nu suntem toți la fel, unele persoane pot fi mai emotive sau mai repulsive față de anumite lucruri sau comportamente. Aceste însușiri le avem fiecare după ce fel de temperament (fire) suntem plămădiți.
De aceea este foarte important ca într-o relație, de doi, să existe o compatibilitate emoțională.

* Compatibilitate sexuală

Admirația sau fascinația pe care o avem față de o persoană ne face ca să ne simțim bine în prezența ei. Dar acest lucru duce doar la legarea unei pasiuni sau a unei prietenii.
Adevărata alchimie a dragostei dintre un bărbat și o femeie are loc doar atunci când între aceștia are loc o compatibilitate sexuală.
Nu cred că există momente mai fericite și mai emoționante decât atunci când sexul generează dragoste și nu invers. Pentru că în pat se clădește și se cimentează o căsătorie trainică. Aici uiți de părinți, aici se fac copii, aici se deapănă cele mai frumoase amintiri și aici se netezesc visele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu