• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Succes sau valoare?



1. Transformă-ți dorința într-o ambiție

Trebuie să vrei și să ţinteşti deasupra mediocrităţii din jurul tău.
Nu sta indiferent și fă-ți din dorința de a avansa în viață - o ambiție. Fără această condiție nu vei avea nici o șanșă de reușită.
Bogăţia și succesul nu apar de undeva brusc sau de nicăieri. Trebuie să munceşti, în primul rând intelectual, cu perseverenţă şi cu calm. Da au fost și cazuri când unii copii au primit de-a gata de la părinții lor o avere, dar acesta reprezintă o excepție de la regulă.
Un prim pas este să investeşti banii pe care i-ai strâns, cu cât mai devreme, cu atât mai bine.
Unii dintre noi suntem buni „începători”, dar stăm prost la capitolul finalizare.”
Oamenii tind să se dea bătuţi la primul lor semn de eşec.. Nu te opri până nu obţii ceea ce vrei.
Oamenii de succes au trecut și ei prin eşecuri şi, dar cel mai important e că au știut să treacă peste ele.

2. Nu amâna deciziile

Amânarea este una din principalele cauze ale eşecurilor.
Am întâlnit oameni care au avut economii considerabile strânse la bănci dar care apoi le-au pierdut prin devalorizare sau prin falment.
Majoritatea oamenilor trec prin viaţă ratându-și succesul pentru că aşteaptă să vină momentul potrivit pentru a începe să facă ceva.
Nu mai aştepta, niciodată nu va fi momentul potrivit.
Porneşte chiar din stadiul în care te afli şi munceşte folosindu-te de ceea ce ai acum la dispoziţie, în momentul respectiv, iar apoi instrumentele şi situaţiile mai bune vor veni pe parscurs.

3. Găsește-ți scopul precis

De mici copii am avut fiecare modele care ne-au inspirat și spre care au tânjit visele noastre. Pasiuni și dorințe care au devenit în timp nerealiste, pentru că pur și simplu ne-am dat seama că nu suntem făcuți pentru ele.
În viață e bine să mergem pe un drum cu un țel precis. Asta după un punct de răscruce și o autoevaluare cât mai exactă a capacităților noastre intelectuale, fizice și economice.
Trebuie să ne dăm seama de ce putem fi în stare, ce domeniu să testăm și apoi astfel să avem un plan cât mai realist de urmat.

4. Folosește cunoștințele de care dispui

O licenţă sau un master nu-ţi va asigura neapărat succesul. Cunoştinţele nu garantează succesul, decât dacă sunt bine organizate şi aplicate în viaţă ta, ţinându-se cont de realităţile cotidiene, sociale şi economice.
Oamenii nu sunt plătiţi pentru ce ştiu ci pentru cum aplică ceea ce ştiu.
Aşadar, nu te limita la diploma ta de studii şi caută să înveţi constant lucruri noi.
Dar - atenție! Când crezi că dispui de unele invenții sau inovații, atunci e bine să nu mai lucrezi pentru alții. În cazul acesta este bine să-ți începi propria afacere.

5. Fii autodisciplinat

Disciplina se formează prin autocontrol.
Asta înseamnă că o persoană trebuie să-şi controleze toate aspectele, mai ales pe cele negative. Dar nu fă o armată din viața ta.
Un bun manager va ști întotdeauna să economisească mai mult și să cheltuiască cât mai puțin. Asta este regula succesului economic și asta presupune autodisciplină.
A doua regulă care este universal valabilă, este chibzuirea timpului. Timpul costă bani și valoare.

6. Alegeți un partener de viaţă pe măsura ta

Un partener de viaţă nepotrivit este, de obicei, una din căile cele mai sigure spre insucces pe toate planurile tale. Dacă relaţia nu este una armonioasă, unul trăgând la dreapta și celălalt la stânga, eşecurile vor fi pe fiecare plan.
Succesul unuia este și succesul celuilalt, fiecare reprezentând jumătatea.
De multe ori succesul și reușita în viață este mai asigurat într-un cuplu de doi.

7. Nu te aventura într-un anturaj greşit

Ai grijă cu cine facii prietenii și afaceri.
Alegeți chiar și cu atenţie angajatorul, acesta din urmă să fie o inspiraţie, un om inteligent şi de succes. Dacă lucrezi la o firmă de succes, este foarte probabil ca și tu să ai o parte din el.
Este important să ne înconjurăm de oameni talentaţi, inteligenţi şi de la care să avem ce învăţa şi în viaţa privată. Psihologic, tindem să devenim persoane asemănătoare celor cu care ne anturăm, de aceea oamenii bogaţi sunt înconjuraţi tot de oameni bogaţi.

8. Acordă atenţie sănătății tale

Nicio persoană nu se poate bucura de valoarea sau succesul său dacă nu este sănătoasă.
De aceea este bine să îmbinăm utilul cu plăcutul, munca cu timpul liber și să ne aducem mereu aminte că nu avem decât o singură viață de trăit.
Pe această lume, menirea noastră este de a crea frumusețe în jurul nostru și totodată de a ne bucura de ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu