1. Frica de moarte scade odată cu vârsta noastră
Marele nostru poet, Mihai Eminescu spunea în unul din versurile sale: "Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată"Pare contra-intuitiv să credem că frica de moarte scade pe măsură ce noi îmbătrânim, dar cercetările realizate în Statele Unite ale Americii au confirmat clar acest lucru. S-a constatat că, după vârsta de 20 de ani, frica de deces a participanţilor la studiu, a avut tendinţa să scadă odată cu vârsta, și invers proporțional cu dorința lor de viață.
Într-adevăr, am întâlnit oameni bătrâni care vorbeau despre moarte ca pe ceva ritualic, tranzitoriu spre o lume nouă.
2. Gândul despre moarte ne formează prejudecăţi
Rezultatul a mai multor studii, ce s-au efectuat în ultimii ani, arată că gândul oamenilor despre propria lor moarte le schimbă acestora unele mentalități și principii despre viață. Astfel pe oamenii rasişti îi face mai toleranţi, pe oamenii zgârciți îi face mai darnici, sau pe oamenii nepăsători îi face mai nostalgici.
Deasemenea, gândul la moarte îi face pe oameni să-şi dorească să aibă mai mulţi copii şi să le pună copiilor propriul lor nume.
Cu alte cuvinte, gândul la moartea ne face, pe noi oamenii, să ne dorim măcar o nemurire simbolică.
Există unele dovezi că, în faţa morţii, oamenii mai puţin credincioşi sunt mai dispuşi să creadă în Divinitate şi în viaţa de după moarte.
3. Moartea miroase 'bolnăvicios' de dulce
Este greu de descris a ce miroase moartea, dar cei mai mulţi oameni sunt de părere că miroase urât. Mirosul de descompunere a coprului uman este, de fapt, foarte complex, el implică un proces chimic a peste 400 de compuşi volatili.
Un studiu recent a constatat că deşi mulţi compuşi chimici sunt comuni atât pentru animale cât şi pentru oameni, ar putea exista cinci esteri (compuşi organici care reacţionează cu apa pentru a produce alcooli şi acizi) care sunt unici pentru om, dar sunt produşi şi de fructe atunci când sunt în proces de putrefacţie.
Cei familiarizaţi cu mirosul de descompunere a corpului uman, cum ar fi doctorii din medicină legală sau antreprenorii de pompe funebre, raportează adesea un miros "bolnăvicios de dulce" când au fost rugaţi să descrie mirosul morții
4. Este falsă afirmația că unghiile şi părul vor continua să crească după moarte
Este posibil să fi auzit că unghiile şi părul uman continuă să crească, cel puţin pentru un timp, după ce omul moare. Fals! Adevărul este că corpul uman, de fapt, se micşorează din cauza deshidratării, ceea ce face ca unghiile şi părul să arate mai lungi.
Deasemenea, în procesul morții toți mușchii corpului se relexează, creând senzația observatorilor că trupul devine mai greu sau mai lung.
5. Conștiința moare odată cu noi
Conștiința este fructul fenomeniului gândirii. Ea este ca o hologramă energetică a procesului gândirii logice ce are loc în creier.
Fiind o deducție și o viziune a interiorului (eului nostru) ea este expusă și se raportează permanent la lumea ce ne înconjoară.
Conștiința este cea care ne dă simțul, sentimentul că suntem vii și că suntem o ființă unică.
Oamenii credincioși cred că sufletul (conștiința) poate supraviețui după moarte.
Dar conștiința ne este prezentă numai atât cât timp trăim, și ni se poate schimba sau altera pe parcursul vieții.
S-a demostrat că în urma unor traume sau boli neurodegenerative, dacă creierul suferă unele deteriorări, atunci și conștiința unor oameni poate să fie total schimbată fața de cea avută de dinainte. Ce se întâmplă în acest caz? Conștiința ar trebui să rămână aceeași !
Din aceste argumente reiese clar că conștiința (sufletul) nu are cum să supraviețuiască după moarte.
Este trist dar adevărat !
6. Moartea este molipsitoare
Atunci când pierdem pe cineva care ne este drag se produce în subconștientul nostru o viziune și parcă o teleportare în lumea de dincolo pe urmele celui dispărut.
De aceea, de exemplu, atunci când într-o familie are loc o tragedie, ceilalți membri rămași în viață vor rămâne marcați pentru tot restul vieții lor, așteptând parcă reîntâlnirea.
O persoană care trece prin asemenea dramatice evenimente, ea va avea pe viitor o mai mică frică față de moarte decât restul oamenilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu