• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Sinuciderea - un act de răzbunare ?

  Viața în general este o chemare a spiritului materiei de a înfaptui o nouă ordine de perfecționare, de armonizare a existenței Universului.
Fiecare ființă individuală înseamnă o autonomie, o libertate de a alege și de a lua decizii pentru propriului său destin.
Nu toate lucrurile merg așa cum ne dorim noi, suntem expuși unei lupte de supraviețuire. Competiția zilnică creată, impusă de societatea în care trăim ne provoacă uneori un stres insuportabil. Încât unele persoane ajung la concluzia tristă că trebuie sa renunțe, în felul acesta ei înțeleg să se razbune pe situație :
  • Copii sunt foarte atașati emoțional de legăturile lor cu cei apropiati - părinți, frați, surori, etc. Ei au un orizont de percepție a situației în jurul a câtovar persoane.
    Orice conflict major poate duce la o situație neașteptată.
  • Adolescenții în perioada așa-zisei pubertăți se pot implica în relații sentimentale supradimensionale. Ei văd realitatea mai viu colorată decât oamenii maturi trecuți prin viață.
    De aceea, la tineri, iubirile sunt mult mai pasionale și orice dezamăgire poate duce la un deznodământ.
  • La oamenii în floarea vieții principalele probleme sunt de ordin material sau financiar. Ei au mari responsabilități față de familie.Grija lor poate lua uneori forme de disperare.
  • Persoanele în vârstră au adunate în spatele lor multe fapte și multe întâmplări și de aceea la ei 'dorința 'de a trăi' este de un grad mai mic. Bolile care își fac prezența la această etate pot contribui și ele la decizii irevocabile.

  De multe ori rezolvarea situației celui în care se afla în pragul sinuciderii se afla în exteriorul său, poate fi la celelalte persoane cu care el este în conflict. Dar de multe ori se intră contracdicție chiar cu unele reguli, legi aberante impuse de o societate dominată de religie sau de dictactură.
Într-o societate modernă, sănătoasă, atât fizic cât și psihic, pe care dorim s-o înfătuim, statul ar trebui să se îngrijeasca mai mult de problemele cetățenilor săi și să vină cu soluții concrete și cu rezolvări.

  În atenţia persoanelor care sunt în pragul de disperare;
Sinuciderea este 'o rezolvare' sau 'o răzbunare' momentană a situației.
Asta nu garantează că situația se va schimba în urma morții tale. De multe ori, se întâmplă, ca să-i doară 'în cot de tine' pe acei oameni pe care tu crezi că te răzbuni.
Viața va merge în continuare și fără tine.
Mai bine poți schimba ceva în viață decât să alegi renunțarea.
  La situațiile disperate ale oamenilor poate contribui în ultimă instanță chiar și mediul natural înconjurător.
În trecut când podul Blak-frier din Londra era vopsit cu vopsea neagră se intâmplau multe sinucideri. Din momentul în care podul a fost revopsit cu verde numărul sinuciderilor a scăzut la o treime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu