• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Beneficiile sexului



1.  Sexul este cel mai bun sport.

Da, sexul poate ajuta la arderea caloriilor. În timpul actului sexual sunt activați aproape toți mușchii din corp, ceea ce duce la o bună stimulare și tonifiere a organismului.


2.  Mărește imunitatea organismului.

Având sex o dată sau de două ori pe săptămână regulat, duce la creșterea unui anticorp numit imunoglobulina A sau IgA, care vă poate proteja de gripă sau de o altă infecție.


3.  Îmbunătătește circulația sângelui.

Este greșit mitul că sexul poate declanșa accidente vasculare cerebrale. Cercetătorii din Anglia declară că această ipoteză nu este adevărată. În cercetarea lor publicată în Jurnalul epidemiologycal, oamenii de ştiinţă au relevat faptul că sexul regulat nu are nimic de-a face cu accidentele vasculare cerebrale. Cei 914 de participanți, care au fost urmăriți timp de peste 20 de ani a demonstrat tocmai contrariul. Cercetătorii au relevat faptul că a face sex o dată sau de două ori pe săptămână, aceasta poate reduce riscul de atac de cord fatal cu 50% la bărbați în comparație cu cei care au avut sex mai puţin de o dată pe lună.


4.  Reduce riscul de face cancer de prostată.

Cercetătorii australieni au publicat în 'British journal of urology international' un articol care relevă faptul că ejacularea regulată reduce riscul de cancer de prostată la bărbații vârstnici.


5.  Îmbunătățește calitatea somnului.

Sexul poate creşte nivelul oxitocinei din corp. Nivelurile ridicate de oxitocină se crede că duce la îmbunătăţirea somnului.


6.  Reduce stresul.

Cercetătorii din Scoția au publicat în revista 'Biological psychology' că unul dintre principalele beneficii ale sexului pentru sănătate este scăderea tensiunii arteriale și eliberarea de stres. Această concluzie este rezultatul de monitorizare a 22 de bărbați și a 24 de femei care au fost condiționați într-o situație stresantă. Activitatea sexuală a fost înregistrată, iar rezultatele au arătat că cei care au avut sex se puteau descurca mult mai bine în situații de stres decât cei care nu au făcut sex.
Un alt studiu publicat in aceeasi revistă spune că activitatea sexuală regulată este asociată cu o presiune diastolică mai mică.


7.  Îmbunătățirea încrederii în sine.

Este un alt beneficiu al sexului, spune un studiu de cercetare care a fost realizat de către experții de la Universitatea din Texas și publicat în 'Archives of sexual behavior'


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu