• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Escrocii sentimentali de pe internet



    Escrocii sentimentali își crează în mediul virtual un profil cu o identitate falsă, având o fotografie înfățișând o alta persoană (dar nu este exclus să apară chiar ei în persoană, mai ales dacă au un aspect 'macio'), apoi demarează relații cu posibile victime pentru a ajunge, în cele din urmă, să le ceară bani, sub diverse pretexte.
Dacă bănuiți pe cineva, verificați-i fotografia de profil - dând clic dreapta cu mouse-ul pe fotografie și alegeți opțiunea - căutare pe google a acestei imagini.
Vedeți dacă acea fotografie mai apare și pe alte conturi google sau pe alte site-uri dar cu un alt nume.
    Pentru a câștiga simpatia și încrederea, relațiile încep foarte romantic, cu vorbe frumoase, de apreciere, la adresa victimelor lor, totul construind-se în timp pe 'un castel de nisip'
Adesea, viitoarele victime primesc prin poștă chiar și unele cadouri simbolice din partea escrocilor.
Trebuie să avem un sentiment de suspiciune întotdeauna când în viața noastră apare, așa, o persoană necunoscută și care își afișează gesturi extreme de tandrețe și afecțiune față de noi.
    Concluzia, e că escrocii sentimentali își petrec mult timp în relația lor cu victimele, le studiază punctele vulnerabile, și încercă să le creeze acestora o dependență față de acestă relație.
Uneori escrocii pot lucra organizați în bande, dându-se unul, șeful altuia sau prin alte persoane conjuncturale momentului.
Apogeul relațiilor se ajunge, atunci când în așa zisele prietenii au loc convorbiri telefonice afective. Acum este momentul, ca escrocul să ceară bani, invocând diferite pretexte. Ba că se află undeva și că nu are cardul la el, ba că a pățit ceva, dar că are nevoie urgentă de o sumă de bani cash și că bineînțeles, o va da înapoi înzecit.
„Este extrem de important să nu trimiteți bani cuiva pe care l-ați cunoscut online"
    Multe dintre victime, sunt însă atât de jenate de ceea ce au pățit, încât nu raportează cazul la poliție.
Psihologii atrag atenția că victimele acestui tip de escrocherie suferă o dublă traumă: pierderea banilor, dar și pierderea unei relații pe care ei o credeau autentică.

3 comentarii:

  1. @ cu mare părere de rău, astfel de persoane inteligente sunt mii, și se numesc URGENȚE ... ucigași de sentimente normale omenești..
    .nu se duc la MUNCĂ cinstită...dar cerșesc bani 48 de ore din 24

    RăspundețiȘtergere
  2. Da adevarat multe femei păstrează tăcerea ca au fost folosite de escroci sentimentali

    RăspundețiȘtergere
  3. Da adevarat femeile păcălit de escroci sentimentali păstrează tăcerea

    RăspundețiȘtergere