• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Trucuri de auto placebo



        Suntem de multe ori în contradicție cu noi înșine. Uneori vrem să facem ceva dar corpul nostru parcă nu vrea să ne asculte.
Iată câteva sfaturi pentru a ne găsi echilibrul și liniștea.

1. Cum putem adormi mai repede

Este târziu și nu vă ia somnul ? Simțiți cum corpul dumneavoastră este plin de energie?
Nu trebuie să vă apucați de numărat oi. Uneori respirația mai lentă, ne ajută l-a inducerea somnului. Dar cea mai bună metodă este să-i spuneți corpului dumneavoastră ca nu cumva să adoarmă. Trebuie să repetați, doar de câteva ori în gând:
- Eu nu vreau să dorm ! Gândiți-vă ca și cum ați avea la dispoziție doar câteva ore și că trebuie să plecați de exemplu, la servici.
Ei bine, veți constata că tocmai acum corpul dumneavoastră vrea să doarmă !
Psihologii denumesc acest efect 'paradoxul somnului'

2. Cum putem dilata timpul din viața noastră

Vă mai amintiți de atunci când erați copii la școală, ce greu mai trecea timpul ? Un an într-o clasă părea o eternitate, însemna cursuri, joacă, vacanță, apoi treceam într-o altă clasă, cu noi manuale și cu noi profesori.
Dar știți de ce se întâmpla asta ?
Pentru că în creierul nostru, zi de zi, se aduna imense informații. Atunci când creierul nostru este ocupat cu lucruri noi, cu experiențe noi, atunci și percepția va fi că timpul trece pe lângă noi mai greu.
Deci, activitățile pasionale, evenimentele și schimbările ne fac să avem o viață mult mai lungă.

3. Cum să ne relaxăm sistemul nervos

Lumea se învârte în jurul nostru rapid și noi trebuie să ținem pasul cu ea. Nu este de mirare că stresul și anxietatea sunt într-o creștere piramidală. De aceea este important să ne relaxăm corpul de câteva ori pe zi.
Pentru asta, trebuie să lăsăm exteriorul și să ne conectăm creierul la interiorul nostru. Adică să ne contopim conștientul cu subconștientul. Este o stare în care îi dă corpului nostru o resetare, un echilibru și o reînprospătare cu o nouă energie. Este nevoie doar de câteva minute.
- Respirați adânc, închideți ochii, stați relaxat, priviți-vă corpul pe dinăuntru, întrebați-vă subconștientul de ce are nevoie și încurajați-l.
Veți fi surprinși de cât de mult acest lucru vă poate ajuta.

4. Cum să ne facem zilele mai frumoase

Tot secretul constă în felul și cu ce gând ne trezim dimineața. Avem tendința să rămânem toată ziua, așa, cu starea și cu spiritul ce le-am avut dimineața.
Aţi observat, că dacă, în primele minute de la trezire, de exemplu, ascultăm o melodie de la radio, acele ritmuri ne vor suna în minte tot restul zilei.
Pentru asta, contează mult ca începutul zilei să ni-l facem, să fie, cât mai fericit și cât mai optimist. Este bine, ca înainte de a pleca la servici, de exemplu, să savurăm o cafea, să obținem de la cei dragi o îmbrățișare, etc.


        Termenul de "efectul placebo", a fost propus pentru prima dată de către medicul american Henry Beecher în 1955, care a observat că aproximativ o treime din pacienții săi s-au recuperat cu tablete false.
Deasemenea el a mai constatat că dacă pastilele sunt mai mari și mai aspectoase, atunci ele au o eficacitate mai eficientă decât cele mici.
Efectul placebo are la bază sugestia și autosugestia. Fenomenul se produce deoarece creierul începe să stimuleze producerea de endorfine care înlocuiesc parțial acțiunea medicamentului. De asemenea, se produce o mobilizare a fabricării de anticorpi ce măresc apărarea organismului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu