Bunătatea - virtutea cea mai nobilă a oamenilor
   Pe rețelele de socializare apar tot felul de afișări și păreri despre cuvântul 'bunătate'
Credincioșii își revendică ei această calitate ca fiind un merit și că le-ar aparține exclusiv doar tagmei religiei lor.
Apoi mulți cred că bunătatea este un atribut al inteligenței.
Realitatea stă cu totul altfel:
Bunătatea este un simț (sentiment) pozitiv cu care te naști. Această însușire de caracter o moștenești așa cum ți-au lăsat-o părinții tăi, strămoșii tăi și rămâi așa toată viața.
Bunătatea nu are nicio legătură cu inteligenţa. Şarlatanii, escrocii, profitorii, etc. sunt de obicei oameni deştepţi, dotați cu o inteligenţă diabolică.
Iar un om care se naște din 'sămânță afurisită' va face în toată viața lui numai rău.
Dar cel mai trist este faptul că există, pe lumea asta, oameni care fac rău pur și simplu doar din plăcere.
Bunătatea nu se învăță la școală și nici nu se dobândește pe parcursul vieții. Degeaba te pocăiești în vreo religie sau înveți multă carte, tu ești și rămâi așa cum ai fost programat genetic, mai bun sau mai puțin bun.
Una din caracteristicile bunătății este că - cu o anumită experiență ea se poate citi (vedea) în măsura în care se dispune de ea, pe fața interlocutorului nostru. Bunătatea este încadrată pe expresia chipurilor oamenilor buni. Acea zicală populară că cineva are pe - vino încoace - este foarte adevărată!
'Omul bun de omenie
Se cunoaște dintr-o mie'
Adesea bunătatea se exprimă pe fața oamenilor printr-un zâmbet tandru. Dar atenție - contrastul poate fi un zâmbet de viclenie ce se traduce printr-un rânjet.
Din FRUMUSEȚE face parte integrantă și bunătatea.
Culmea este că ea (bunătatea) radiază pe chipul celui ce o deține. Ea este prezentă mereu la oamenii cu un chip blând.
Deci în concluzie numai oamenii buni sunt frumoși !
Bunătatea se poate asocia cu sentimentul de iubire, de milă, iar opusul ei este răutatea, afurisenia, zgârcenia, invidia,.viclenia, etc.
Ea poate fi probată prin comportamentul unei persoane fața de semeni săi și fața de animale, mai ales, prin fapte și nu prin vorbe.
Oamenii buni fac lumea mai bună
Însă în multe situații care ni se impun în viața, când ești și te afișezi ca o persoană bună într-un grup de relații, ești adesea luat de fraier sau de prost, tocmai de către beneficiarii acestei calități pe care tu o deții.
Dar asta dovedește tocmai că te afli într-un cerc rău de indivizi și care nu merită compania ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu