Evitați să fiți sclavii căsătoriei


Relațiile dintre oameni sunt în timp niște evenimente dinamice.
În unele cupluri persoanele se dezvoltă armonios împreună. În altele se pot dezvolta separat.
Care este situația ta? Nu o poți să o știi. Atunci când intri într-o relație, pătrunzi de fapt, într-un mister. Rezultatul îl poți afla numai la final.
'Căsătoria este cea mai bună rețetă pentru fericire' spun mulți cercetători în psihologie.
Ei indică o serie de avantaje asociate cu viața conjugală, inclusiv o bună sănătate fizică. Bărbații căsătoriți au o longevitate mai mare decât cei burlaci, iar femeile pot fi mult mai fericite fiind căsătorite.
Totuși ca să putem fi fericiți cu adevărat într-o relație de căsătorie și de a evita să fim sclavii ei, iată câteva recomandări:

1. Eliberați-vă emoțional.

Trebuie să vă stabiliți de la început o legătură de dragoste sănătosă, prin care fiecare să-și dezvolte liber personalitatea sa, chiar peste iubire.
Libertatea individuală este una dintre condițiile esențiale pentru o dragoste sănătosă. Avem nevoie pentru a schimba percepția noastră despre iubire. Trebuie să iubești și să păstrezi libertatea cuiva ca bază în dezvoltarea personală. Libertatea față de celălalt este cheia unei iubiri sănătoase și arată respect pentru amândoi. În acest sens înseamnă a accepta că celălalt poate avea proprii lui prieteni, propriile preferințe, gusturi și avize.

2. Iubirea de sine este la fel de importantă.

Dacă tu nu te iubești pe tine însuți, atunci cum ar putea altcineva să te iubească?
O aură, o energie, de iubire va atrage întotdeauna o altă aură asemănătoare.
Dragostea înseamnă a lăsa cealaltă persoană să fie aşa cum este şi să fie la fel și pentru tine.

3. Dragostea nu trebuie să fie sufocantă.

Dragostea nu trebuie să fie opresivă sau obsesivă. Într-o astfel de dragoste, un membru al cuplului nu este niciodată mulțumit cu relația în care se află, nu poate face nimic fără partenerul său și arată o mare dependență.
Iubește fără ați sacrifica identitatea personală.

4. Iubirea trebuie să fie un act de curaj.

Nu poftești o eternitate ca să fiți împreună, doar în plinătatea timpului de acum. Teama de a pierde pe celălalt, aduce multe alte temeri: frică că vei fi dezamăgit în iubire, că dragostea se va descompune și că celălalt va pleca, etc.
Frica nu este un sprijin pentru o adevărată fericire.

5. Rezolvați conflictele din start.

Conflictul este inevitabil în cupluri, dar aveți posibilitatea să-l minimalizați.
În timp ce conflictul din cupluri este ceva ce nu poate fi evitat, atunci puteți învăța să reacționați mai bine la el.
Cel mai rea reacție la un conflict este când te auto-culpabilizezi ca victimă. La fel nu este recomandat să acuzi pe celălalt de ceva, el va intra în defensivă și conflictul astfel se agravează.
Cel mai important lucru este de a debloca cearta și să încercați să ajungeți la un nivel de înțelegere care acționeze ca 'o echipă care se confruntă cu o problemă comună'.

6. Dezvoltați-vă empatia.

Empatia este capacitatea de a ști ce vrea și ce dorește partenerul tău înainte de a ți-o spune el.
Potrivit experților, o căsnicie fericită cere 'un efort de formare profesională de zi cu zi în abilități de comunicare, și nu neapărat verbale'.
Empatia este experiența din spatele cuvintelor și dă o garanție de fericire într-o relație de căsătorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu