Adevăruri despre viață




1. Viața umană este scurtă

Trăiește-ți viața de azi, nu cea din trecut sau cea din viitor!
Umpleți timpul numai cu lucruri importante.
Trebuie să acceptăm că trăim într-o lume scurtă și trecătoare. Moartea este un lucru firesc și ne va alege cândva întru-n moment. Suntem ca niște alpiniști prin viața, mereu expuși încercărilor și riscurilor.
Nu trebuie să trăim cu frica de moarte propriu zisă, ci mai grav este atunci când moare sufletul din noi.

2. Trăiește-ți viața așa cum crezi că este cel mai bine pentru tine.

Viața este unică și este numai a ta.
Nu lăsa pe alții să te convingă cu propriile lor convingeri sau să decidă ei pentru tine. Ei pot merge cu tine, dar nu în locul tău
Calea ta de mers trebuie să-ți fie ghidată de propriile tale dorințe și intuiții.
Să nu-ți fie teamă să schimbi cursul în viața atunci când are sens bun.
Ascultă-ți și urmează-ți inima. Rațiunea și mintea se pot schimba în timp dar inima ba. Întotdeauna la o margine de necunoscut ascultă-ți inima.
Ia în calcul faptele care vorbesc mai tare decât cuvintele
Amintiți-vă întotdeauna că pentru a ajunge la partea de sus a unei scări urcarea trebuie să înceapă de la treapta de jos.
Viața ne învață o lecție mare iar câteodată ne poate da un salt pasional care uneori e cea mai bună opțiune.

3. Dacă esti foarte ocupat nu înseamnă că esti si productiv.

Fiind prea ocupat nu este o virtute.
Aruncă o privire în jurul tău și descoperă-ți perspectivele.
Dacă un loc de munca nu-ți asigură pe viitor o dezvoltare superioară ca individ nu fă multă vechime acolo. Dar atenție - sunt locuri de muncă în care îți consumă tot spațiul vieții, ore peste program, conferințe, întâlniri, angajamente sociale, etc. Abia dacă mai ai timp să-ți vezi familia sau să dormi suficient.
Acordă-ți mai mult timp pentru pasiunile tale, pentru familia ta, pentru a vedea zâmbetul celor dragi pentru că asta înseamnă o adevărată viață.

4. Înaintea succesului pot apărea uneori și eșecuri.

Între a gândi și a face sunt două lucruri total diferite.
În viață cele mai multe greșeli sunt inevitabile dar noi trebuie să învățăm din ele și să evităm repetarea lor. Frica de eșec îți limitează îndeplinirea succesului. Soluția e să ne împrietenim cu eșecul și să furăm învățămintele de la el. Vrei să știi diferența reală dintre un maestru și un începător? Profesorul a pierdut o mare parte din timp ceea ce învață dea gata elevul începător.
În spatele fiecărei mare operă de artă stă o mie de încercări eșuate până a o face. Faptul că nu se întâmplă acum nu înseamnă că nu se va întâmpla. Uneori, lucrurile trebuie să meargă foarte prost pentru că așa se merită.
Nu te lăsa sub controlul pocăinței.
Ești o ființă umană nu un robot perfecțiune. Dacă ai fost rănit asta nu înseamnă că ești învins.
Amintiți-vă că trebuie să fii întotdeauna 100% gata pentru a începe construirea visului pe care îl ai, altfel va trebui să aștepti toată viața ta ca soarta să decidă pentru tine.

5. Nu trebuie să aștepti scuze pentru a ierta.

Nu toți oamenii au curajul să recunoască în exterior că au greșit, deși în adâncul sufletului lor știu asta.
Viața ne devine mult mai ușora atunci când nu purtăm în suflet sentimente de orgoliu, invidie sau ranchiună. Trebuie să fim iertători și întelegători cu cei care ne înconjoară. Mintea noastră astfel este eliberată de poveri inutile și poate să lucreze mai lejeră pentru alte scopuri și țeluri nobile în viață.
A ierta nu înseamnă însă a uita.

6. Unii oameni sunt pur și simplu o alegere greșită pentru tine.

Pentru a avea succes în viață nu umbla și nu te înconjura cu oameni care te fac să te simți inconfortabil. Acei ce nu-ți împărtășesc ideile și visele tale nu îți pot fi prieteni adevărați. În incapacitatea lor de a te înțelege sau de a crea ei însuși ceva asemănător în viața, aceștia vor fi întotdeauna o frâna pentru tine. Ei nu pot accepta ideea că tu care ai fost în aceiași mocirla cu ei, acum ai putea să te ridici pe o altă scară de valori în societate.
Recunoașterea valorii tale întotdeauna va veni numai din partea adevăraților prieteni. Mai degrabă te va aprecia străinii care nu-ți cunosc originea decât prietenii 'de cartier'

7. Iubește-te tu în primul rând, ca să te poată iubi și altii.

Este important să știi că ești iubit de alții dar este chiar mai important pentru a fi tu însuți bun cu tine. Trebuie într-adevăr să te iubești și asigură-te că așa începi ziua de azi.
Un om care are stimă și se iubește pe sine întotdeauna va zâmbi și va atrage astfel simpatia celor din jurul lui.

8. Contează nu ceea ce ai, ci cine ești.

Atunci când murim nu luăm nimic cu noi. Toate lucrurile pe care le adunăm rămân aici pe pământ.
Dacă un merit ne este răsplătit numai material și nu este însoțit si de o fericire spirituală, atunci parcă am fi trăit degeaba în viață.
Un om rămâne apreciat în istorie prin ceia ce a făcut și nu prin ceia ce a avut.
Un pom sădit, o fântână sau orice alt lucru care l-ai lăsat în urmă să se bucure și alți urmași de-ai tăi reprezintă cu adevărat un lucru sfânt.

9. Totul se schimbă în fiecare secundă.

Oamenii, lucrurile, circumstanțele, totul vine și pleacă din vieţile noastre.
Situațiile sunt imprevizibile, ele se pot schimba în rău sau în mai bine.
Evenimentele pot fi neașteptate iar deciziile uneori trebuiesc luate la minut.
Însa-și ființa noastră se schimbă, ne culcăm un om și ne trezim un alt om.
Îmbrățișați schimbarea şi dați ceea ce este a Cezarului, adică Timpului. Zâmbiți în fața lui și bucurați-vă de ziua de astăzi ce mâine poate nu va mai fi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu