• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Eşti o persoană inteligentă ?

"Toți oamenii de gândire sunt atei"
(Ernest Hemingway)
        Petrecem mult timp pe rețelele de socializare și tot ne comparăm cu măștile altor oameni. De fapt asta înseamnă o barieră în obţinerea succesului nostru în viața reală.
Oamenii inteligenți au mai puțini prieteni în comparație cu alte persoane.
Psihologii au descoperit că există o legătură între interacţiunea socială frecventă şi satisfacţia redusă a unei vieţi împlinite.
Un studiu publicat în „British journal of psychology” a demonstrat că interesul scăzut pentru socializare este un fapt specific doar oamenilor inteligenţi.
Studiul dezvoltă ideea conform căreia indivizii mai deștepți se adaptează mult mai uşor provocărilor vieţii moderne şi sunt mult mai dispuşi să-şi părăsească grupul larg de prieteni, focusându-se doar pe propriile obiective. Ei consideră că petrecerea pe rețelele de socializare este un timp pierdut.
Oamenii inteligenţi preferă să socializeze mai puţin, deoarece ei nu au nevoie de acel sentiment de apartenenţă tribală şi sunt capabili să îşi găsească alte preocupări mai interesante.
        Paradoxal este că oamenii care trăiesc în aglomerații urbane sunt mult mai predispuși singurătății decât cei care trăiesc la sate. Fenomenul se datorează faptului că orășenii 'sunt mai pierduți printre străini' sau pentru că ei nu mai au acea 'simbioză' cu natura.
Într-o localitate mai mică se pune accentul 'pe cine suntem' şi pe modul în care ne conectăm cu comunitatea, dar asta în defavoarea adevăratelor valori ale vieţii. Oamenii inteligenţi ocolesc, în mare măsură, acest lucru în favoarea propriilor preocupări, deși acest fapt îi caracterizează în fața celorlalți ca pe niște pustnici.
        Diferența fundamentală dintre oamenii cu adevărat inteligenți și ceilalți obișnuiți este abilitatea de a pune întrebările corecte.
Curiozitatea intelectuală este o amprentă a inteligenței.
Se poate falsifica un răspuns, dar nu o întrebare.
Curiozitatea noastră se cuantifică prin întrebări.
Întrebările pot crea ipoteze.
Iar ipotezele sunt cărările pe care merge știința.
        Atunci când cineva vorbește despre ceva, iar tu deja știi, cel mai bun răspuns este doar să îl privești în ochii și să dai din cap încet. El va înțelege automat că ești deja cu 2 pași înaintea lui.
Într-un grup de oameni, atunci când se discută, cei care vorbesc privesc către persoana cea mai inteligentă.
Subconștient, toată lumea se uită la cea mai deșteaptă persoană în timp ce vorbește doar pentru a se asigura că este bine sau nu.
        Oamenii inteligenți au 'puterea discriminării' pe care oamenii obișnuiți nu o posedă.
Acesta înseamnă a ști ce cunoștințe sunt utile și doar pe acestea să le stochezi în memorie pentru a le folosi în mod corect, la momentul potrivit și în circumstanțele potrivite.
Oamenii inteligenți au abilitatea de a desena legături, de a face conexiuni între mormane de fapte și probleme, aparent fără nici o legătură.
Oamenii inteligenți au capacitatea de a se detașa de emoțiile din percepție si de a
a gândi logic și abstract pe baza informațiilor disponibile. Oamenii inteligenți, de obicei, găsesc mai multe răspunsuri alternative la o singură problemă..
        Atunci când o într-un grup, discuția merge pe un anumit subiect abstract, cea mai comună reacție pe care am văzut-o la oamenii obișnuiți este o încercare puternică de a redirecționa conversația înapoi la cele imediat tangibile și luminoase.
        Personalitatea este direct proportională cu inteligența.
Totuși, inteligența nu are nimic de-a face cu moralitatea. Ca excepții pot fi și cazuri de oameni inteligenți care nu respectă regulile societății.
Simtul umorului:  Vezi cu ce amuză oamenii.
Este un bun indicator al nivelului lor de inteligență !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu