• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Perversitatea Facebook-ului

Cercetările au arătat că, în medie, oamenii se simt mult mai prost dispuși după folosirea Facebook-ului decât după navigarea altor pagini de pe internet.
Un alt studiu sugerează că luarea unei pauze de câteva săptămâni de a mai folosi Facebook-ul duce la o mai mare conectare cu realitatera și la o mai mare încredere de sine.

Facebook-ul este o reţea socială virtuală foarte perversă din punct de vedere psihologic.
Utilizatorii acestei rețele se pot clasifica în persoane active sau persoane pasive
    Astfel dacă facem parte din categoria persoanelor active, atunci pagina noastră va plină cu postări, ne vom afișa stările și opiniile prin comentarii, vom fi conectați permanent la pulsațiile dinamice ale acestei lumi virtuale. Ne vom simți oameni sociabili și înpliniți pe partea confesională.
Numai că vom avea permanent în sufletul nostru o neliniște și o stare tensionată. Ne vom întreba mereu despre postările noastre - oare cum au fost ele primite? - oare vom primi like-uri? La fel despre comentariile noastre - oare vom intra în vreo polemică cu cineva?
    Dacă suntem utilizatori pasivi, atunci sigur ne uităm cu invidie la postările frumoase, la realizările, la laudele altora. Căci pe Facebook, prietenii noștri ne prezintă doar pozele cele mai reușite, doar momentele cele mai fericite ale lor.
Este normal ca în natura umană să te compari cu alții, dar pe Facebook, toată lumea prezintă cele mai bune versiuni ale lor înșiși. Ori dacă ne comparăm cu virtualitatea fardată a altora atunci ajungem să ne întrebăm dacă noi am făcut tot ceea ce trebuia în viața noastră. Sau ajungem să credem că nu suntem îndeajuns de buni.

Ce este "Depresia Facebook"?
Facebook-ul prezintă un risc mare de sănătate mintală pentru persoanele care suferă de neuroticism. Persoanele care se îngrijorează excesiv, simt o nesiguranță cronică, au o șansă sporită de a manifesta simptome depresive.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu