• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Adevărul despre yoga

Ce este yoga?
Auzim şi vedem tot felul de reclame, simpozioane, ședințe despre yoga. Se organizează cursuri (desigur la început gratuite și apoi cu plată) în tot felul de săli închiriate. Peste tot, nu contenesc, să elogieze puterile și beneficiile acestor practici.
Unii oameni, cu un caracter mai credul, ajung să cadă în plasa acestor escroci psihologici. Deseori aceste organizații capătă forma unor secte religioase. Astfel adepții ei ajung să muncească pentru liderul lor (guru) și în final să-și destrame familiile sau să-și doneze toate averile acestor structuri mafiote.

Într-o sală de sport închiriată adepții MISA fac așa-zisele ședințe de yoga.
Yoga este o combinație din mai multe metode psihologice de meditație și de manipulare, acestea inducând practicanților săi o stare superficială de încredere în forțelor lor fizice și mentale.
Astfel ei cred că adună în corpul lor tot felul de energii mistice de prin Cosmos sau că îl prind de picior pe Dumnezeu.
Au dezvoltat chiar și un fel de filosofie mistică în care ei se cred că sunt iluminați spiritual. Pe https://ro.wikipedia.org/wiki/YogaE au un articol de elogiere (scris tot de ei) în care se spune că: 'ţelul final este atingerea unei stări eterne de conştiinţă perfectă'
Yoga simplă nu este decât o sugestie sau o autosugestie sub formă de meditație.
Dar liderii acestor practici mai folosesc împreună și alte metode cum ar fi hipnoza, credința mistificată + arta seducției și atracției sexuale (practicarea sexului în grup) fascinația muzicii (muzică de relaxare) toate acestea formând un coktail perfect pentru spălat creierul minții (vezi cazul MISA - Bivolaru)


Cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord de la Chapelle Hill au descoperit că, deși există unele beneficii promițătoare pentru utilizarea de yoga pentru supravietuitorii de traume, nu exista încă suficiente dovezi pentru a sprijini practica ca o soluție de sine stătătoare pentru îmbunătățirea sănătății mintale și fizice.
De la stânga la dreapta Dumitru Stăniloaie, Gregorian Bivolaru, Preafericitul Daniel.

Mirajul sugestiei, a hipnozei, a credinței, a atracției sexuale, este nesăbuit de mare, mai ales, adunate toate împreună
Stă doar în puterea minții noastre de a ne auto - controla simțurile fizice și psihice numai spre binele nostru și al unei societății echilibrate și civilizate.
Așa cum unii lideri de astăzi înțeleg și creează astfel de practici care sunt anti - familiale, anti - sociale, yoga nu este decât un dezmăț ritualic și mistic.



În aceeaşi categorie : Hipnoza - sugestie manipulatorie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu