Când îți faci un prieten musulman el ți se va adresa cu ' frate' sau 'soră'.
La fiecare revedere el te va îmbrătișa:
Un tânăr marginalizat din societatea noastră se va simți flatat de asemenea gesturi care i-au lipsit, el va crede că a găsit în șfârșit o lume ideală.
Ca tip de rasă, în general, ei au un temperament afectivo-impulsiv (trec repede de la o stare la alta) Sunt foarte prietenoși cu noile cunoștințe care le împărtășesc credința.
Au tradiția de băutori de ceai. Ei au acele ceainării unde socializează între ei zilnic.
Credința lor se axează pe lumea de dincolo, care este una de rai ce îi așteaptă.
Relațiile lor de societate au alte valori, criterii, de exemplu: sistemul lor de circulație este fără semne de circulație și se bazează pe respectul reciproc.
Familiile lor sunt numeroase cu mulți copii, mai multe generații trăiesc la un loc, păstrându-se astfel.obiceiurile, cutumele. Dealtfel în Irak sau Siria se găsesc adevărate triburi.
Când unui băiat îi place de o fată și ar vrea să se căsătorească cu aceasta, mama baiatului intră pe un adevărat rol de negociatoare cu fata. Astfel viitoarea noră va găsi, dintr-o dată o întreagă familie, nu doar un singur sot.
Eu nu am văzut cerșetori în jurul moscheelor, așa cum se întamplă adesea la noi în jurul bisericilor noastre din Europa.
Predicatorii geamiilor, al moscheelor, nu poartă o uniforma distinctă ci ei se confundă cu marea masă a enoriaşilor. La noi preoţii au straie diferite, se etalează cu robe aurite, etc.
Megafoanele din turnurile moscheelor care predică la ore fixe de zi și de noapte, peste orașele musulmane, fac o prezență continuă a puterii religiei lor.
Oamenii musulmani, fundamentaliști, deși tânjesc după bunurile și produsele occidentale sau americane, dar ei totodată urăsc aceste societăți care după mintea lor sunt degradate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu