• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Ai partener posesiv ?




Relațiile nu sunt bazate pe autoritate sau ascultare.
Acordurile sunt bazate pe o dragoste și o stimă reciprocă.
Nu poți trăi tot restul vieții ca fiind fantezia cuiva. Trebuie să existe un respect pentru spațiu tău personal și pentru a face ceea ce consideri că este necesar.

1 Unul din primele semne care îți spune că partenerul tău este posesiv este gelozia obsesivă.
Prietenul tău devine gelos atunci când tu stai cu prietenii tăi? Vrea să-i dedici tot timpul pentru a fi cu el și numai cu el? Te ține departe de familia ta?
În mod normal, aceste procese sunt progresive în timp, astfel încât în viitor vor lua forme dimensionale tot mai mari. Cu cât dragostea se va uza, treptat îi va lua locul aceste forme de posesie.

2 Un alt semn care ar putea indica faptul că partenerul tău este unul posesiv este atitudinea lui de control în orice moment.
El are nevoie să știe unde te duci, cât stai, cu cine ai fost, ce ai făcut, etc.
Oamenii posesivi au întotdeauna tendința de a se supăra atunci când partenerii lor fac planuri de viitor cu altcineva în lipsa lor.

3 Partenerul posesiv nu te iubește așa cum ești.
El vrea să-ți schimbe personalitatea și vrea să trăiești într-un cerc restrâns controlat numai de el.
Având ca partener o persoană posesivă, el îți poate implica modificarea hoby-urile și pasiunile tale. Va încerca să schimbe anumite aspecte ale personalității tale; modul în care te îmbraci, cum îți faci părul sau machiajul, etc.

4 În atitudinea lui de control cu întrebări constante pentru fiecare detaliu denotă o lipsă de respect pentru viața ta privată.
Astfel, oamenii posesivi au tendința de a-și suna în mod constant partenerul la telefonul mobil și al întreba unde e?, ce face?, etc. Caută orice semn care le-ar spune dacă sunt, sau au fost înșelați.

5 Linia dintre un partener posesiv, agresiv și un bătăuș este foarte subțire.
Dacă din păcate se ajunge la bătaie, gândește-te dacă nu e mai bine să părășești această păcătoasă relație. Foarte greu o persoană de genul acesta de comportament se mai poate schimba.

6 Pentru cei care te iubesc cu adevarat, ești superbă așa cum arăți.
Nu pentru că au incapacitatea de ați vedea defectele, ci pentru că văd în mod clar frumusețea din sufletului tău. Oameni care au grija de tine, te acceptă cu punctele tale forte și punctele tale slabe, în același timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu