• Psihologie la ziHome       
  • Curiozitati la ziCuriozitati  
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie      
  • Romantism si poeziePoezii         
  • HomeMuzica         
  •      

Autosugestia - puterea minții

       Subconștientul deține controlul tuturor activităților biologice care au loc în interiorul corpului nostru. El are o autonomie proprie dată de matricea noastră istorică, informațională, transmisă pe cale genetică, dar îl putem influența și noi înșine prin autosugestie, iar dacă avem încredere în cineva prin sugestie, sau dacă ne lăsăm manipulați de altcineva (încredere oarbă), prin hipnoză.
Autosugestia, sugestia, sau hipnoza se pot face cel mai bine atunci când eu-l nostru se află la granița dintre veghe și somn având o legătură cu visul. Dealtfel acestea sunt niște vise (auto) induse, folosind un termen din electricitate.

În timpul somnului se desfăşoară un tărâm, cu o lume în care subconștientul preia conducerea efectivă a corpului nostru.
Un ciclu de vis, în care se analizează, se instruiește și se resetează toată strategia de acționare a ființei noastre pentru atunci când ne aflăm în lumea reală.

- Vi s-a întâmplat să adormiți cu televizorul sau cu radioul deschis și apoi să vă visați în centrul faptelor care tocmai se derulează și le povestesc crainicii ?
Iată un exemplu de vis indus (sugestie).
Însă cel mai bine sugestia se poate defini prin 'efectul placebo' (exemplu - un doctor îi dă unui pacient bolnav de o anumită boala niște pastile false, spunându-i că se va îndrepta și surpriză .. se constată că chiar are loc minunea!).
Autosugestia poate fi pozitivă (s-au întâmplat cazuri de vindecări spontane, miraculoase), sau negativă (atunci când din cauza unor necazuri, supărări ne stârnim o boală).
Pentru ca să fim capabili să ne autosugestionam pozitiv și să beneficiem de această putere a minții, este nevoie să credem cu tărie în forțele noastre proprii, să ne încurajăm cu convingere subconștientul nostru și să-i arătăm că în orice moment îi suntem alături necondiționat. Acest lucru se poate întâmpla numai oamenilor care au o conștiință liberă, dând vieții lor un sens și un scop.
Ascultă-ți vocea interioară. Acolo trăiește o lume care are nevoie de tine - tu stăpânul ei. Împreună poți învinge orice obstacol !
Gândirea pozitivă, optimismul, și încrederea în sine, sunt motorul unei vieți perfecte, sănătoase!

Atenție !
Subconștientul din noi nu lucrează (nu înțelege) afirmații negative de genul:
- nu este adevărat - nu o să mai fac - nu mă voi îmbolnăvi.
Corect este să spunem:
- este fals - o să fac - voi fi sănătos.


Autosugestia reprezintă o modalitate de a vă elibera de mulţimea de condiţionări negative, care deformează comportamentul dumneavoastră în lume, împiedicând implementarea unor obiceiuri benefice.
(Joseph Murphy)

În aceeași categorie : Blestemele și deochiul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu